Nakrmte mi pokémoníka


Pštros

19. ledna 2008 v 13:33 |  pštrosi
Pštros dvouprstý je největším a nejtěžším ptákem světa. Nedivte se, vždyť měří na výšku téměř tři metry a váží 150kg! Nedovede létat, zato díky svým silným nohám běhá tak rychle, že se vyrovná cválajícímu závodnímu koni. Na zádech dokonce uveze člověka! Pštrosi žijí v nevelkých skupinkách sestávajících z jednoho samce a tří nebo čtyř samic. Každá z nich snese do společného hnízda sedm až osm obřích vajec: každé váží 1,5kg, což odpovídá dvaceti pěti slepičím vajíčkům. Samec s dominantní samicí se přes čtyřicet dní střídají v sezení na všech vejcích. Pštrosátka se po vylíhnutí drží všechna pohromadě pod dozorem otce. Pštrosi se živí kořínky, listy, hmyzem, ještěrkami a malými hlodavci. Potravu hledají všude kolem sebe. V současnosti jsou pštrosi stále častěji chováni na farmách. Jejich maso je totiž vysoce ceněné a stává se běžnou součástí jídelníčku v mnoha zemích.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama