Nakrmte mi pokémoníka


slon

18. ledna 2008 v 20:27 |  sloni
Existují dva druhy slonů: slon indický a slon africký. Věděli jste, že slon africký je v současnosti největším suchozemským živočichem? Už při narození váží malé slůně sto kilogramů. Dospělý slon může vážit až šest tun a dosahuje výšky čtyř metrů. Slon je natolik těžký, že nemůže dlouho spát vleže a nedokázal by přeskočit ani sebemenší překážku. Je to zvíře zcela mírumilovné. Pokud se však cítí ohrožen, neváhá na nepřátele zaútočit. Roztáhne své ohromné ušní boltce, čímž získá ještě hrozivější vzhled, a plnou rychlostí se rozeběhne vpřed. Sloní uši slouží nejen jako signál útočné nálady, ale fungují i jako obří vějíře, jimiž si slon ochlazuje krev v těle. sloni pijí a uchopují potravu svým chobotem, na jehož konci vidíme dva nermírně obratné ,,prstíky". K získávání potravy-kůry stromů-slouží slonům také jejich kly. Kly lsou vlastně prodloužené řezáky, které slonům stále zvolna dorůstají.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama